Vinyla — це рекорд стор вінілових платівок та hi-fi обладнання для прослуховування. Українське видавництво вінілу. Це унікальний бар, де поціновувач музики може зустрітися з улюбленим артистом.
Музичний дилер з найбільшим асортиментом в Україні. Понад 12 років на ринку. Ми пишаємося своєю відданістю вініловій культурі, забезпечуючи музичних фанатів найкращим звуковим досвідом.
Vinyla.com, Vinyla Records, Vinyla Bar
Architecture and design: Ater.architects (Oleksandr Ivasiv, Yuliya Tkachenko). UX Design: Victoria Zaboeva
Бути Sofie
Бути Sofie — естетичний ресторан під захистом Софії Київській. Влітку цей заклад відчиняє двері свого Саду на території заповідника — великої тераси, що тоне у квітах. Ідеальне місце для побачення чи святкування.
Бути Sofie є частиною сімʼї ресторанів Rose Family, створених київськими рестораторами у третьому поколінні, чия історія бере початок у 1982 році.
Як і всім ресторанам сім’ї, Бути Sofie притаманна здорова частка перфекціонізму — у всьому, що стосується деталей, смаку та сервісу.
ODESA
Рибний ресторан із двома преміями «Сіль» та широкою винною картою. Цей заклад обирають, коли шукають місце для зустрічі чи для заходу — тут є нішеві столи та окрема банкетна зала.
ODESA є частиною Rose Family — сімʼї ресторанів, до якої входять також Бути Sofie та Spicy NoSpicy. Але це також і сімʼя київських рестораторів у третьому поколінні — їх історія бере початок у 1982 році.
Всі ресторани об’єднує здорова частка перфекціонізму — у всьому, що стосується деталей, смаку та сервісу. І в кожному закладі постійно відбуваються цікаві заходи — від живої музики до камерних зустрічей з акторами театру.
Spicy NoSpicy
Ресторан, що розкриває секрети кухні азійських країн. Крім кухні, заклад знаменитий своєю барною картою. А гості можуть не лише скуштувати коктейлі, а й стати за барну стійку самостійно.
Разом із Бути Sofie та ODESA є частиною Rose Family — сімʼї ресторанів, створеної київськими рестораторами у третьому поколінні.
Всі ресторани об’єднує риса оптимального перфекціонізму — у всьому, що стосується деталей, смаку та сервісу. В кожному закладі можна відвідати різні цікаві події — від живої музики до камерних зустрічей з акторами театру.
Evoto
Takava coffee-buffet
Takava — мережа спешелті кавʼярень 4-ї хвилі. Шість кавʼярень по Києву, які спеціалізуються на якісній каві.
Takava — це про особливу каву, професіоналізм, ретельний підхід до кожного гостя, атмосферу, чистий продукт та настрій.
Основна концепція закладу полягає в особливому підході до створення продукту, просування та ознайомлення кавової культури в соціум та ретельною увагою до кави власної обсмажки.
Trattoria №5
Trattoria No.5 – сімейний ресторан італійської кухні з десятирічною історією. Це місце, де знають і цінують постійних гостей та їх вподобання. І місце, куди нові гості приходять за гастрономічними враженнями: пастою “фреска” з правильного італійського борошна, піцою на тонкому коржі, домашнім лімончелло і винами з Італії та інших куточків світу. Ресторан, де насолоджуються їжею та атмосферою.
В основі меню Trattoria No.5: локальні та сезонні продукти, адже в рецептурі на перше місце ми завжди ставимо якість та свіжість продуктів, а вже потім – модні тенденції. Нам пощастило, Італійська кухня – дуже різноманітна, у кожного регіону є свої знакові продукти, рецепти та кулінарні традиції. А отже – безмежні можливості для нас – готувати італійські страви та адаптувати їх до вподобань українців, працювати не лише з найкращими сирами, ковбасами, борошном та оливковою олією з Італії, а також з нашим локальним продуктом: свіжими аж солодкими помідорами, весняною зеленню, фермерським м’ясом та чорноморськими мідіями. Наша мета – зробити вам смачно, відкривати нові смаки та кулінарні поєднання.
Маємо винотеку, яка нараховує понад 100 вин з різних куточків світу. А також домашні вина, які на барі ллються прямо з кранів – ігристе, біле, рожеве і червоне.
Casa Lora
Привіт, я Лора. Познайомимось?
Що ж, мені 34. Я живу неподалік Флоренції, у будинку, який дістався мені у спадок від бабусі Франчески. Я обожнювала свою бабусю! Адже вона готувала найсмачніші в усій Італії каннолі, з фісташковим кремом, певна річ. Що вам розказати про Casa Lora? Це мій дім і ресторан, наповнений спогадами про щасливе дитинство і бабусю. Це сучасний погляд на італійську кухню. Класичним рецептам мене навчила Франческа, а я вже адаптувала їх до свого смаку. Звичайно, багато привезла зі своїх подорожей світом.
Я не боюсь експериментувати в їжі, я люблю незвичні поєднання і смаки, від яких так і виривається “ммм… як смачно!” Я люблю вино, в моєму домі-ресторані його багато, деяке ллється просто з кранів!
А у вихідні завжди звучить жива музика чи спів моїх італійських родичів. Casa Lora – це не просто ресторан, це свято.
Processed with VSCO with a6 preset
DOT
DOT – стильна вулична кавʼярня зі спешелті та матча баром. Dot знаходиться в двох точках: в центрі міста та альтанка на ВДНГ з затишною терасою на природі.
Це стильний простір, куди люди приходять провести круто час, надихнутися особливою атмосферою, насолодитися якісним напоєм та головне звільнити себе від зайвих думок.
Особливість цього простору є сучасний дизайн, японська культура та головне люди, які створюють атмосферу навколо.
mother
Коктейльний бар, у якому можна почуватися як вдома — mother.
На вході вас зустрічає велика контактна барна стійка. У другому залі — меблі, створені українськими майстрами, та європейський вінтаж. А якщо ви завітали великою компанією, то зручно розміститися можна в третьому залі: м’які шкіряні реклайнери та дивани буквально огортають вас, дозволяючи сповна насолодитися коктейлями та спілкуванням.
“Це наше ремесло та наші цінності, що розвивають коктейльну індустрію на високому рівні. Ми підтримуємо гостинність і якість власного продукту, створюючи атмосферну історію бару. Навколо нас — однодумці та творчі люди, які надихають нас на створення коктейлів, що відображають їхню креативність, безмежність уяви та професіоналізм.” — кажуть у команді.
Виставки митців, благодійні вечері, розмови про світові музичні гурти, прослуховування вінілових платівок і живі виступи музикантів — усе це невід’ємна частина життя mother.
У меню на вас чекають коктейлі, органічні вина, крафтове пиво, домашня комбуча та інші напої й страви. Коктейльна карта розроблена з урахуванням світових тенденцій і зосереджена переважно на low ABV cocktails.
Noodes
Noodes це азійський бар-бістро, прихований від зайвих очей. Портал у модернову, та, водночас, автентичну Азію, який створив всередині 2022 року шеф та власник Олександр Подрєзов, надихаючись дитячими спогадами по чисельним подорожам дальнім сходом разом з батьками.
Головною концепцією є втілення мрій, думок та образів українського відвідувача про Азію на смаки та відчуття. Меню авторське, без звичних страв, складається з різноманітних твістів та фьюжнів на класику й не тільки. Наприклад палаючий сирний кімчі рамен, який поєднує класичний японський рамен та сучасні корейські рамьони, вже став візитною карткою закладу.
Коли тепло – Noodes розквітає, та балом править казкова тераса, розташована між закладом та залишками маєтку Івана Нечуя-Левицького, а в холоди – перетворюється на затишний рамен-шоп, або ізакайю, в залежності від відчуттів.
ПУБЛІЦИСТ
Публіцист на Січових Стільців 25. Заклад знаходиться в історичному центрі міста і захоплює увагу з самого початку. У минулому сторіччі на цьому місці була книжкова друкарня. Врахувавши та переосмисливши це, творці проєкту відродили у деталях історичне підґрунтя будівлі. В інтер’єрі поєднані грубі натуральні матеріали та сучасні рішення. Металеві балки, іржаві труби, підвісні світильники та бетонна підлога з чавунними елементами контрастують з різноманіттям зелені та квітів. Це освіжає та робить м’якішим цей доволі чоловічий індустріальних характер закладу. У серці будівлі – контактний бар з текстурною стійкою та скляними конструкціями, що пропускають світло кольорами веселки. Турбіна літака замість люстри. Банки з-під фарби для чеків. Великі ворота з трамвайного депо. Так, ми обов’язково про це розкажемо, коли завітаєш. Закладу майже 5 років, а його інтерʼєрний стиль, випереджаючи час, створює відчуття свободи, комфорту та безтурботності
Cafe Charlotte
Cafe Charlotte — це подорож до естетики французької гастрономії, не залишаючи меж Києва. Затишний ресторан у самому серці міста вражає з першого погляду: інтер’єр, натхненний атмосферою старого Парижа, створено з любов’ю до деталей — вінтажні меблі, антикварні дзеркала, тепле світло і справжній шарм Франції в кожному елементі.
У меню — класика французької кухні в авторському виконанні: делікатна випічка, сезонні страви та ескарго, які заслужено вважають найкращими в місті.
Це місце, де хочеться зупинити час — для неспішного сніданку, романтичної вечері або келиха вина у добрій компанії. Cafe Charlotte — ідеальний вибір для тих, хто цінує смак, красу та бездоганний сервіс.
Італійський ресторан “Bassano”
Ресторан сучасної італійської кухні, розташований навпроти мальовничого костелу Святого Миколая в Києві. Починав свою роботу заклад іще в 2001 році в Донецьку, а в 2014 переїхав у центр столиці.
Спеціалітет Bassano — сучасна італійська кухня, котра базується на традиційних рецептах, що передаються поколіннями, та сучасних експериментах. Це все ще піца, паста і хороше вино, але це все перед тим, як їсти, хочеться сфоткати! Окрім того, в закладі є чимало автентичних страв і закусок, котрі вважаються класикою та делікатесами в Італії, але рідко зустрічаються в Україні. Зокрема — панцероті та фаршировані оливки фрі. Також Bassano впродовж усього року пропонує гостям широкий вибір італійського джелато та домашнього лімончело.
IDEA SHOP CAFE
IDEA SHOP CAFE — кафе-бістро, де зустрічаються їжа, музика та мистецтво. Минуле взаємодіє із сучасністю, а класика поєднується з урбаністикою.
Тут можна розслабитися, насолоджуючись європейською кухнею без снобізму, спешелті кавою, натуральними винами та авторськими коктейлями.
Простір розділений на три особливі кімнати: музичну, де звучить вініл на культовій аудіосистемі; мистецьку, що наповнена роботами сучасних українських художників; та бібліотеку з унікальними арт-книгами і журналами.
Це місце для тих, хто цінує естетику, якість і увагу до деталей. Тут місто сповільнюється, і ти відчуваєш себе як вдома у доброго друга.
t.c.pizza
t.c.pizza — це ресторан, який поєднує затишну атмосферу з високою якістю страв. Ми спеціалізуємось на піці. Також у нас представлені гарячі страви, сніданки, випічка і дуже багато сиру. Влітку працює затишний майданчик всередині двору. В закладі представлений квітковий корнер від Mutabor
Evoto
avangarden – ресторан і галерея
avangarden – це ресторан і галерея сучасного мистецтва.
Місце зустрічі митців, діячів культури та бізнесу. Кожен гість знайде для себе щось особливе в залежності від особистих пріоритетів.
Це проєкт про світ візуального мистецтва та гастрокультури, про пристрасть жити, пізнавати нове. Про те, що надихає та надає можливість пізнати свою ідентичність. avangarden – це не класична галерея формату “white cube”, тут ви не зустрінете модераторів, що позіхають у кутах виставкового залу, якщо вони і будуть присутні, то знайте, це перформанс.
Місія avangarden – знизити бар’єр входу між глядачем та сучасним мистецтвом. Розвіяти стереотип, що це закритий світ, щось відразливе і завжди незрозуміле. У цьому сенсі заклад, де за келихом вина чи чашкою кави можна погортати художні каталоги та обговорити виставку, відіграє не останню роль у створенні комфортної атмосфери. Заклад – частина культурного коду проєкту та сцена для творчості. Мистецтво тут проникає у всі аспекти життя: від візуального оточення до комунікації з командою проєкту та подачі страв.
Бавовна – ресторація
«Бавовна» — ресторація авторської кухні на відкритому полум’ї, створена бренд-шефом Альоною Смірновою та шеф-кухарем Дмитром Кривошапом.
Тут шефи ресторації поєднують свій творчий погляд на їжу з високою кулінарною майстерністю, експериментують зі смаками та готують з найкращих українських продуктів з використанням найсучасніших скандинавських, японських та французьких кулінарних технік.
Ресторація співпрацює з невеликими місцевими господарствами, бо прагне відкривати цінність українських продуктів для українців та для всього світу. Окрім цього, заклад працює за стандартами Michelin.
Ми пропонуємо авторські дегустаційні сети — Меню Вражень з пейрінгом від сомельє, а також меню a la carte, в якому немає жодної звичної страви.
Презентація страв шеф-кухарем, близьке спілкування команди ресторації з гостями, естетична подача їжі й затишок закладу надихають та наповнюють приємними емоціями.
«Бавовна» розташована в будівлі заводу «Арсенал» в історичній частині Києва. Ресторація має формат ресторану-трансформера, який передбачає зміну настрою інтер’єру та меню, щоб підтримувати атмосферу бадьорого сніданку, неспішного обіду та вишуканої вечері.
broen bar
Броен – міський бар в арці біля Пейзажки. Відкритий у 2023 році чотирма друзями. Невеличка кухня з повноцінним меню, бар з авторськими коктейлями та новою класикою, винами та коктейлями в пляшечках ту гоу. Вайб зеленої локації поруч з баром сприяє розвитку пікнік культури: в барі можна взяти з собою пледи, бадмінтон, пікнік-набори або просто пляшку вина та келихи, щоб насолодитися атмосферою природи посеред міста.
Броен проводить ярмарки крафтових виробників, гриль-вечірки та поп-апи, барні гести, благодійні вечірки та сети ді-джеїв. Має літню терасу-парковку з графіті (берлінський муд, привіт).
Броен – зі скандинавської «міст», що обʼєднує людей. Задум бути місцем, в якому ти зустрінеш старого друга або навпаки майбутню дружину, працює ось вже півтора року.